Visfestivalen i Västervik

Konsert / Permalink / 6

Då var årets Västervik-sväng avklarad. Torsdag-söndag med ingång i ruinen på fredagen.

Snyggast var utan tvekan Anders Ekborg. Sjöng bra gjorde han också, även om jag själv föredrar mer tjofaderittan under Visfestivalen.
Sämst var konferenciern Gun Bergbring som saknade fingertoppskänsla och drog ner stämningen varje gång hon visade sig. Förbandet Steve Grahn & Mattias Malm lirade sölig blues och tillförde inte heller något. Mitt personliga hatobjekt Christina Kjellsson överaskade dock genom att plötsligt vara mycket mindre dålig än tidigare. 

Bengt Sändh var tillbaka i Sverige efter 11 år men tilläts spela allt för kort. Han var som väntat strålande men fick inte årets stipendium som jag trodde han skulle, utan det gick istället till...

...Sanna Carlstedt, som var fullständigt lysande under sitt uppträdande. Fast även det var på tok för kort. Efter henne kom en "överraskning" som bestod av att Hansi hyllade sig själv med ett Hoottenanny Singers-coverband. Det kunde dom i mitt tycke ha skippat och istället lagt tiden på Sanna och Bengt Sändh istället.
Eller så kunde dom ha kortat i dom två avslutande sömnpillren Ola Magnell och Lasse Tennander.
Den känsliga konstnären Magnell gjorde bort sig och började skälla ut publiken för att dom inte satt knäpptysta under hans spelning (vilket dom med något undantag gjorde). Hans spelning var seg, tråkig och som helhet ganska dålig.
Tennander verkar ha fått nån form av livstidskontrakt till festivalen och spelar sin, numera rätt uttjatade, repertoar varje jävla år känns det som. Synd med en så seg avslutning efter den strålande inledningen av kvällen.
Syns vecka 28 i Västervik nästa år igen.
#1 - - Anonym:

Vart har Lehmans frdagsfräckis tagit vägen?

#2 - - P:sson:

Måste bli "mumien"!'

#3 - - Tobi:

Den återkommer när Lehman har nyktrat till

#4 - - Rikard/Falkenberg.:

Ett minne jag har från visfestivalen, bör ha varit 1993, kommer inte ihåg vad sångerskan heter men hon hade en hit på 70-talet med "Är det konstigt att man längtar bort nå´ngång". Sedan hamnade hon i någon kristen sekt och sjöng mest såna visor den gången. När hon frågade vad publiken ville höra härnäst började många bua, tyckte lite synd om henne. Ska tilläggas kanske att efter henne följde Lars Demian, Johan Johansson och Stefan Sundström så publiken som var där var nog inte där för att höra på henne.

#5 - - Johnny/Malmö:

Vi var också på visfestivalens fredag i år, efter några års uppehåll. Det som slog mej mest var att programmet var nästan identiskt med det vi såg förra gången (borde varit 2006 eller 2007). Kjellson, Sanna, Magnell och Tennander. Det är lite oroväckande att festivalen upprepar sej till den grad att man tror man har en deja vu.



För mej var Bengt Sändh det överlägset bästa på hela kvällen. Ett geni i arbete. Är nog för ung för Magnell och Tennander,tråkiga låtar och noll karisma i uppträdandet. Och hur kan dessa heltidsmusiker ha gitarrer som stämmer om sej i varje låt?



Kjellson gillade jag, underfundiga texter men lite för svag i gitarrspelet för min smak. Sanna Carlstedt har vi definitivt olika åsiker om. Allsång om att torrknulla? (heder åt publiken som vägrade). Småbarn på scenen för att sjunga om sperma? Detta blandat med en floskelkommunism. Avsmak.



För mej kunde Bengt fått hela kvällen.

#6 - - Håkan Wikell:

Christina Kjellsson är ju kanon. Rensa öronen!

Till top