På skiva: Christina Aguilera (Nolltretton, juni)

Christina Aguilera

”Bionic”

SONY

 

Sedan Christina Aguilera släppte plattan ”Back to basics” för fyra år sedan har hon fött barn och släppt en samling för att hålla intresset vid liv, men nu är hon tillbaka med ett fullmatat nytt album.

Visst, här får vi 18 supermoderna spår som säkert kommer att höras flitigt på dansgolv och ur radioapparater framöver. Det är effektiva poplåtar som är minutiöst producerade och både lekfulla och perfekta på en och samma gång. Oftast låter det riktigt imponerande. Lite svackor här och där, men oftast är det snygg radiopop vi får.

Däremot säger inte musiken något som helst om Christina Aguilera som artist. Vem är hon? Det känns som att låtarna lika gärna hade kunnat sjungas av Britney, Lady Gaga, Beyonce eller nästan vilken stor kvinnlig artist som helst. Fast Lady Gaga hade nog skippat alla stön och fåniga rader som ”give it to me…”.

Fast man kanske inte ska ha för höga krav på Aguilera artistiska ambitioner, genom åren har hon ju kämpat hårt för att framställa sig som en slags ”white trash-Britney”. Och hon blir dessvärre inte intressantare med denna skiva.

 

3/5

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0