På skiva: Toni Braxton (Nolltretton, maj)

Toni Braxton

”Pulse”

Warner

 

Toni Braxton fick en flygande start när hon skivdebuterade 1993 med en platta där sju av tolv låtar blev framgångsrika singlar. Tre år senare kom uppföljaren ”Secrets” med dunderhiten ”Un-break my heart” som förmodligen är den låt som de flesta svenskar förknippar med den amerikanska sångerskan.

Under 00-talet har det gått trögare. Hennes senaste album, ”Libra”, kom för fem år sedan och gjorde inget större väsen av sig. Efter det har hon sjungit signaturlåten till fotbolls-VM i Tyskland 2006, kört en egen Las Vegas-show, deltagit i amerikanska ”Let´s dance” och nu satsar hon alltså på en storstilad comeback på nytt skivbolag.

Som många andra R&B-sångerskor sjunger hon oklanderligt, men musiken är för polerad och opersonlig. Det är lite för rosafluffigt, lite för sötsliskigt och lite för bomullsinlindat producerat för att man ska bry sig. Hon har jobbat med en mängd väletablerade namn och de skapar anonyma mjuksoullåtar som kommer att svischa förbi i radioapparaterna utan att sätta några djupare spår.

Jag har svårt att sätta fingret på något som skiljer Toni Braxton från andra liknande sångerskor i genren. Varför ska man lyssna på just Toni Braxton, vad är det hon har att berätta?

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0