Mr Shields schlagertips

På gång / Permalink / 4

I sedvanlig ordning tippar Mr Shield Melodifestivalen. Såhär skriver han:

"Jag är inte säker på att grästjejerna vinner längre med tanke på den enorma speltid Bergendahl får i radio. Dessutom tror jag många kommer gilla Saades nummer som avslutande låt. Det enda jag är säker på är att det gamla gardet med Pernilla, Jöback, Jessica och AJ inte har en suck att vinna.

Kanske tar folket förnuftet till fånga och röstar på den absolut bästa låten - Salem Al Fakir - trots det tråkiga numret, hans flummighet och dåliga utstrålning av glädje när han vinner? Folk gillar mer när man gråter och är genuint chockad såsom Anna Bergendahl var, jämfört med Salems lilla "vink" och "vad var det jag sa".

Det blir en rolig final, men det finns ett orosmoment - och det är ju givetvis Darin. Får inte vinna, ska inte vinna, men skulle kunna vinna (fast aldrig i mitt tips). Han har talang och alldeles för många fans, men OJ vilken svag låt detta är! En otroligt irriterande refräng som bara gnager och blir sämre och sämre ju mer man hör den. Dvs, tvärtemot alla andra refränger i startfältet.

Mitt slutgiltliga tips hur jag TROR det slutar droppar in precis innan tävlingen när jag lyssnat en sista gång, men just nu känns det så här:

1. Salem Al Fakir
2. Anna Bergendahl (växer tyvärr mer och mer och blir nog favorit)
3. Saade
4. Darin
5. Timoteij
6. Jessica Andersson
7. Peter Jöback
8. Andreas Johnson
9. Pernilla Wahlgren
10. Ola

Och detta nedan är hur jag VILL att det skall sluta, men det är ett rent önsketips och kommer inte hända.

1. Timoteij (om de lär sig fejkspela lite snyggare)
2. Salem Al Fakir
3. Saade
4. Anna Bergendahl
5. Ola
6. Jessica Andersson
7. Andreas Johnson
8. Pernilla Wahlgren
9. Peter Jöback
999. Darin                      "
#1 - - Bella:

Är Magnus tips for real? Jag skäms;) Timoteijs låt är för bedrövlig - har inte hört något sämre på mycket länge! (Trots att Linda Bengtzing varit med ett par gånger de senaste åren) Det är för sorgligt att de ens röstades fram bland de 36 bidragen.

#2 - - Mr Shield:

Ja, tipset är "for real". Blandar du kanske ihop mitt tips med listan under tipset där jag har gjort en liten "önskelista"?

#3 - - Mr Shield:

Detta tips är baserat på vad jag tror TITTARNA kommer att rösta på, jag ska även väga in juryrösterna i mitt slutgiltiga tips som kommer på lördag.



Har fått flera mail där folk tydligen har svårt att förstå skillnanden på mina två listor (lässvårigheter??) För att tydliggöra detta ännu en gång. Mitt TIPS är denna lista:



1. Salem Al Fakir

2. Anna Bergendahl (växer tyvärr mer och mer och blir nog favorit)

3. Saade

4. Darin

5. Timoteij

6. Jessica Andersson

7. Peter Jöback

8. Andreas Johnson

9. Pernilla Wahlgren

10. Ola



Men, den kommer revideras när jag skall räkna in hur jag tror juryn röstar. De har ju en förkärlek till Fredrik Kempe och den utländska juryn till ballader.

#4 - - Bella:

Skulle det vara bättre att det är din önskelista?! Nä brorsan låten och gruppen är kass.



Men visst, luften är fri;)

Till top