Nytt på DVD (Nolltretton, mars)

Film / Permalink / 0

Så olika

 

Nånstans i botten på denna urusla kärlekskomedi finns det ett antal Romeo & Julia-historier som skulle ha kunnat gått att göra något intressant av, men som slarvas bort fullständigt med katastrofala repliker, skådisar, regi och manus.

Vi får följa två systrar, den ena nytillträtt finansborgarråd i Stockholm och den andra tv-producent, som båda är ganska osympatiska. Det hindrar dock inte att folk blir kära i dem pang-bom och att känslorna besvaras blixtsnabbt. Faktum är att alla medverkande i denna film blir dökära i varandra efter att ha träffats i fem minuter, och filmens grundidé är att det i samtliga fall handlar om just förbjuden kärlek.

Om inte Colin Nutley varit producent och Helena Bergström regissör skulle ingen förmodligen ha velat ta i detta.

Finns det inget bra då med ”Så olika”? Jo, den har snygga miljöer och det är alltid roligt att se Johan Widerberg även om han inte glänser särskilt i denna film. Och bland alla plastiga karaktärer står Philip Zandén för åtminstone lite trovärdighet i sin roll.

 

1/5
----------------------------------------------------------------

Wallander: Vålnaden

 

Jag har inga problem med att det verka ske ett osannolikt antal mord omkring Ystad.

Jag har överseende med att Wallanderfilmerna är massproducerade lågbudgetrullar gjorda för tv och dvd snarare än för vita duken. Jag kan till och med stå ut med att Per Morberg spelar exakt samma roll som alltid, att Lena Endre numera snyftar och hulkar sig genom alla sina roller och att Krister Henriksson som gammelgubben Wallander visar sig vara en simfantom.

Däremot har jag grava problem med att manuset verkar vara skrivet på en kafferast och att rollfigurerna pratar som ingen människa gör i verkligheten.

Två människor bränns ihjäl i ett hus och givetvis vill ingen prata med polisen om händelsen. Givetvis finns det ett vittne som dessvärre inte kan hjälpa polisen, nämligen den i svenska snutfilmer obligatoriska autistiska pojken. Givetvis råkar killen ha som hobby att skriva upp bilnumren på alla bilar som passerar. Och givetvis hittar en av poliserna en ledtråd som alla andra kollegor har missat.

Varför görs såna här filmer?

 

1/5

Till top