På skiva: Sophie Zelmani (Nolltretton, februari)

På skiva / Permalink / 0

Sophie Zelmani

”I´m the rain”

SONY/BMG

 

Det är inte direkt några revolutionerande grepp Sophie Zelmani bjuder på här på sin åttonde skiva, 15 år efter den självbetitlade debuten. Hon viskar fram mjuka ord över väna gitarrsånger så försiktigt och stilla att all stress omkring försvinner. Återigen är det gamla vapendragaren Lars Halapi som stått vid rattarna.

Och för den som gillar att känna igen sin favoritartist och gillar att de håller fast vid den stil som man en gång föll för (vilket väl stämmer in på de flesta av oss?) väntar en högtidsstund. För här hörs ingenting som vi inte hört förut. Zelmani tissar och tassar med den smekande gitarren och den känsliga rösten, smyger sådär nära som hon gjort till signum och tar med lyssnaren på en mysstund under filten.

Och även om jag kan tycka att det blir lite tråkigt att hon låter exakt likadant på skiva efter skiva vet jag inte om jag vill ha henne på något annat sätt. Hon har hittat sin stil och håller fast vid den. Det låter varmt, vackert och vemodigt och då spelar det inte så stor roll att musiken är en karbonkopia av det hon gjort förut.

 

3/5

Till top