På skiva: Kent (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0

Kent

”En plats i solen”

SONY

 

Plötsligt, från ingenstans, dök det upp ett nytt album med Kent, bara åtta månader efter gruppens senaste skiva. Klart man blir fundersam, är det ett hafsverk de släpper från sig?

Den omedelbara känslan är också att ”En plats i solen” är lite av en mellanskiva. Att det till stora delar handlar om överblivet material eller låtar som var lite för aparta för att passa in på ”Röd”. Alternativt att man har haft en massa fritid och suttit och lattjat i Psykbunkern och märkt att man plötsligt fått ihop ett gäng skojiga låtar och: ”va fan…vi släpper en skiva”.

Det spretar vilt från 80-talssynth till visslingar, fett dunka-dunka och duett med Rebecka Törnqvist. Och texterna är som vanligt rätt udda. Knäppheten från singeln ”Gamla Ullevi” håller i sig plattan genom men tar sig olika uttryck.

Men snart märker man att ”En plats i solen” inte bara är tio ihopkrafsade låtar samlade under en klassisk titel, utan skivan växer för varje lyssning och snart inser man att det är ytterligare ett mindre mästerverk Kent fått till. Till stor del tack vare den lekfullhet som hela skivan andas.

 

 

4/5

Till top