Tobbas gatukök #9

Tobi talar / Permalink / 5

Idag ska vi göra en gammal, klassisk köttfärssås. Och är man då lite smart så gör man en stor sats som man kan frysa in. Köttfärsås har även en annan fördel, det är att man (liksom med all annan av min mat) kan slänga i lite vad man har hemma. Helst vill jag ha i en massa vitlök, men det hade jag ingen hemma så denna gång fick det bli utan.

Gör så här:
Bryn lök och champinjoner i panna och lägg i en gryta
Bryn köttfärs och häll i grytan
Blanda även ner krossade tomater, en buljongtärning, lite soja, lite ketchup, lite mjölk/grädde och kryddor efter behag. Jag hade även i några feferoni, men man kan även ha i lite andra grönsaker om man vill det.
Låt det stå och puttra en stund så det göttar till sig
Servera med någon form av pasta

Betyg: 3,5
Enkelt, gott och klassiskt, fast lite för ospännande för att uppnå toppbetyg.
#1 - - Karl Uno Sjöblom:

Varför gör han det här? Tror han att han är en ny Per Moberg?

#2 - - Handlarn:

Det är han ju!

Se bara vilken inblick vi får i denna ungkarls liv.



Idag har jag t ex lärt mig att han har den goda smaken att behålla en gammal gryta han ärvt av nån. En sån där härlig med rött metallock. Kan inte tänka mig att de görs längre.



Sen har han (tyvärr) lärt mig att han inte insett skillnaden i smak mellan att använda burkchampinjoner från ICA och färska... Varför bryna burkchampinjoner liksom? Testa färska Tobi!



Detsamma gäller egentligen tomaterna där. Ta några droppar olja, lite vatten, och hacka ner ett par färska tomater istället.



Sen måste jag tillägga att han verkligen håller rent o snyggt på spisen och runt omkring. Ett stort pluss i kanten för det! SNYGGT!! =)

#3 - - Anonym:

Sveriges näste mästerkock.

#4 - - sunshine:

Hello Chef Tobi



You can make club sandwich for next time? ^__^

#5 - - felix:

det syns att du haft i lite ketchup ......

Till top