Adjö Corren

kultur / Permalink / 3

Vet inte om jag har nämnt det, men innan jag åkte sa jag upp prenumerationen på Corren som jag haft i 13 år. Jag hade fått nog helt enkelt. Nog av Lollos 60-talsnostalgi, nog av den urusla bevakningen av kultur/nöje och nog av den allmänna förflackningen av blaskan. Och märkligt nog har inte säljarna gjort det minsta för att jag ska stanna som prenumerant, vilket säger en del.
När jag var borta skrev Pelle Gunnarsson en "recension" av "De överflödiga" (åtta månader efter att skivan kom) där han stavade bandnamnet fel två gånger samt även missade på mitt namn och inte ens nämnde att Bill var med i bandet. I samma veva passade han även på att såga hela Linköpings lokalmusikliv, när det i själva verket är han själv som är för slö för att gå och titta på band, hålla sig a jour eller ens söka på nätet. På Corren nöjer man sig numera med att recensera sin post.
Bland de tio skivrecensenterna bor förresten flera inte ens i länet och jag tror att bara en är under 30 (29 om jag inte missminner mig).
Man tar in allt mer material utifrån och har gått över från reportage till krönikörer inom varje område (enklare/billigare att sitta på kontoret och tycka istället för att ta reda på hur det egentligen ligger till).
Retar mig även på ledarkommentarerna i samband med artiklar, så läsaren fattar hur de ska tolka nyheterna.
Att hårdingen Lasse Åbom flyttades från kommunbevakningen för att han ställde för kritiska frågor till politikerna är ytterligare ett tecken på tidningens förfall.
Listan kan göras lång.
Fast Sporten är bra, och då undrar man ju varför inte hela tidningen kan hålla samma kvalitet?
Men pengarna läggs visst på att göra förfärlig amatör-tv istället. Det är tydligen flashigare...

Tack för den här tiden Corren.
#1 - - Patte:

Tjänare! Håller helt med dig angående ledarkommentarerna. Tydligen så räcker det inte med att vinkla artiklarna. " Ledaren " måste övertyga allmogen om att det de har skrivit är politiskt-korrekt. Välkommen hem till det nya svenska storebrors-folkhemmet.

#2 - - M r S h i e l d:

Instämmer, jag har precis också sagt upp mitt abonnemang, tidningen har förfallit något otroligt senaste åren.



Främst den pinsamma politiska korrektheten fick bägaren att rinna över.

#3 - - Linda:

Håller med dig helt och hållet! Deras hemsida är dessutom urusel!

Till top