På skiva: Hanna Turi (Nolltretton, januari)

På skiva / Permalink / 0

Hanna Turi

”Some old tapes”

NAZ/National

 

Jag kan förstå varför Hanna Turi vann ett genrepris i Musik Direkt 2008. Hon sjunger riktigt bra, hon har en klar musikalitet och framför snygga pianolåtar som kryddas med stråkar och annat. Men Musik Direkt och andra liknande musiktävlingar premierar också präktig, ofarlig mittfåremusik som oftast är lite för ”duktig” för sitt eget bästa. Det är en musikalisk beskrivning som även passar in Falutjejen Hanna Turi när hon nu skivdebuterar med detta 14-spårsalbum.

Många opponerar sig säkert och menar tvärtom att Hanna spelar känslig musik med själ och hjärta. Och jag kan hålla med om att hon bygger upp en viss stämning och att det hon gör är något helt annat än utsmetad ”Idol”-pop. Hon besitter onekligen vissa kvaliteter som inte ska förnekas. Det låter vackert och äkta om hennes pianotoner, snyggt framfört och producerat är det också.

Samtidigt fladdrar musiken förbi som en vindpust utan att lämna några större spår efter sig. Man minns inte låten man nyss hörde, uttrycket är för luddigt i kanterna och musiken blir mer en ljudkuliss än något att verkligen engagera sig i.

 

 2/5

Till top