Två skivor (Zero)

På skiva / Permalink / 0

Album

6/10

 

Kokong: Science loves pudding

Gramtone

 

I Norrköping finns en musik- och konstnärsförening som heter Grammofon. De driver även det lilla skivbolaget Gramtone som inriktar sig på att ge ut musik har svårt att få uppmärksamhet på andra håll. Det kan handla om allt från 30-talsjazz till electrosoul. Ett av de nyare tillskotten är Kokong som nu debuterar med ”Science loves pudding”. Bandet består av två killar som har målet att skapa musik utan några ramar, själva beskriver de sina låtar som en blandning av sex och sudoku, vad det nu innebär.

Jag skulle snarare beskriva musiken som en mix av grunge och konstmusik. Tungt gung, hårda gitarrer och ilsket muller utgör grund men fuckas upp av konstiga takter, udda ljud och märkliga toner som bråkar och stör. Som om Chris Cornell blivit utslängd från en cirkus och kryper hem halvpackad i rännstenen. Intressant och annorlunda, och faktiskt inte så illa.

 

Album

6/10

 

Le Dupont: North of wherever your from

 

Karlshamnsbördiga Le Dupont är ett enmansprojekt från Pontus Sandevärn som följer upp singer-songwriterdebuten med en lite mer spretig historia. En hel del av det nedtonade och finstämnda finns kvar men musiken studsar även mellan indiepop, folk och ibland kopplas även rockgitarren in. Gemensamt är det vemod och smådysterhet som genomsyrar samtliga spår. Jag gillar låtarna en och en men har svårt att få grepp om Le Dupont, som lyssnare vill man ju gärna kunna kategorisera sina artister, placera in dem i fack, hitta referenser och med Le Dupont hör jag så mycket från så många olika håll. Det handlar måhända om små nyanser, men de är tydliga. Skulle Le Dupont renodla sin stil skulle musiken bli lättare att ta till sig.

 

Till top