På skiva: Keep Company (Nolltretton, december)

På skiva / Permalink / 0

Keep Company

”Keep Company”

Warner

 

Theodor Jensen och Titiyo kan tyckas vara ett ganska omaka musikaliskt par. Å ena sidan den gamla Broder Daniel-gitarristen Theodor som sedan gjorde cirkusindie med konstig falsettsång i The Plan. Å andra sidan kulturskribenternas favorit Titiyo från kreddiga Eagle-Eye och Neneh Cherry-släkten som lyckas behålla sin internationella stjärn-status trots att hon bara släpper skivor var sjunde år.

De två träffades 2007 i samband med att Fläskkvartetten bjöd in olika sångare att framföra deras musik. Efter en Club Killerskväll på Debaser kom de på att de skulle fortsätta jobba ihop och resultatet blev Keep Company som nu skivdebuterar.

Det är Theodor som skrivit låtarna och det låter mer The Plan än Titiyo. Musiken spretar åt alla möjliga håll, från slideguitarballader till italienska schlagers. Den förväntade musikaliska frontalkrocken uteblir men nog låter det lite konstigt om musiken. Konstigt på ett bra sätt dock, även om Keep Company som sagt är ett projekt som känns lite suddigt i kanterna.

 

 

3/5

Till top