På skiva: Mauro Scocco (Nolltretton, juni)

På skiva / Permalink / 0

Mauro Scocco

”Musik för nyskilda”

EMI

 

Man måste beundra Mauro Scoccos konsekvens. Genom åren har han varierat sitt uttryck en smula men grunden är densamma: slicka popballader som smeker öronen med bra produktion och melankoliska texter. Nya skivan är inget undantag utan de som gillar Mauro kommer få vad de vill ha.

Titeln fick han från en kompis som stod i skivbutik och satte etikett på vissa kunders skivval. Och nog har väl alltid Mauro gjort musik för nyskilda? Det är sånger som man gärna lyssnar på nedkrupen under en filt där man kan få tröst medan man ältar nostalgiska minnen, misslyckanden och lyckliga stunder.

Musiken är ibland lite för snygg och tillrättalagd för att vara verkligt intressant, men samtidigt är hantverket så gott att man inte kan avfärda den som smörsång eller bakgrundsskval. Här finns en hel del bra låtar och inte minst en del textrader som sticker ut men den perfektionistiska playboy-produktionen tar ofta bort de kanter och hörn som behövs för att man på allvar ska fastna. Kanske måste man vara just nyskild för att till fullo uppskatta Mauros mogna vuxenpop?

 

3/5

Till top