Krogkrönika (Nolltretton, februari)

Fest & sånt / Permalink / 0

Lär dig regera i krogkön

 

Utekvällen börjar redan i krogkön – och kan också sluta där om man har otur. Eller…är det bara otur om man inte kommer in på ett ställe? Nja, det finns några saker att tänka på om man vill bli kung i krogkön.

 

Att stå och frysa i en lång krogkö är ingen höjdare. Och skulle man efter många om och men komma fram till dörrvakten och ombedas ”gå ett varv” så blir det inte roligare.

Själv undviker jag krogköer så mycket jag kan. Hellre komma in direkt på ett ställe som är okej än att köa en evighet för att komma in på ett ställe som man tror är något bättre.

 

Här på östgötaslätten har man inte som kroggäst samma problem som på Stureplan där en ”pointer” på ett elskåp kan styra och ställa över vilka som kommer in och inte på en nattklubb, men det finns ändå några saker man kan göra för att förbättra sina chanser i krogkön.

 

*Bli stammis

 Gå ut vardagar och lär känna personalen när det är lugnt. Känner dom igen dig och vet att du är en cool snubbe har du ofta inga problem att komma in en stressig lördagkväll.

 

*Kom tidigt på kvällen

Ett bra sätt att undvika köer är att komma innan dom börjar.

 

*Tänk på klädseln

Grundregeln är hel och ren, men det viktiga är inte att du har den dyraste kostymen, utan snarare att du följer ställets klädkod.

 

*Tänk på uppträdandet

 Trevlig och nykter är två ledord. Är du gapig, bråkig eller stupfull kan du få vänta länge på att komma in, om det ens händer. Och stå för guds skull inte och drick medhavd sprit i kön.

 

*Var taktisk

Det kanske är lite egoistiskt, men dumpa fyllepolarna strax innan du ställer dig i kön. Är du kille så är det lättare att komma in tillsammans med ett gäng tjejer.

 

*Lär dig rangordningen

Det finns en hierarki när det gäller att komma in på krogen. Högst står givetvis VIP:are och folk på gästlistan om det finns en sådan. Sedan kommer rena tjejgäng, därefter mixade sällskap och sist rena grabbgäng.

 

Till top