Två skivor (Zero, november)

På skiva / Permalink / 0

Album

 

6/10

 

The Wombats: This Modern Glitch

14th Floor Records

 

Det finns helt enkelt för många halvbra indieband. Gemensamt för grupper som exempelvis Bloc Party, The Yeah Yeah Yeahs, The Vines, The Datsuns och The Wombats är att det är helt okej band men att det finns hur många band som helst som låter likadant. Det är svårt att engagera sig i ett band som har tusen föregångare och tusen efterföljare.

The Wombats har haft några låtar som fått visst genomslag och deras tredje skiva bjuder på stabil, småfräck indierock så som indie ska spelas och låta. Hade det funnits färre band i deras genre hade jag säkert jublat, men nu är det svårt att yvas även om jag gillar indie i allmänhet och, faktiskt, The Wombats i synnerhet.
----------------------------------------------------------------------

EP

 

5/10

 

Tear them down: This is a mutiny

Plunk Records

 

Göteborgsbandet NEMAS albumdebuterade 2009, men efter två Europaturneer valde man att lägga ner verksamheten. Tre av medlemmarna valde att fortsätta under detta nya namn och ett år efter bildandet släpps nu debut-EP:n under det nya bandnamnet Tear Them Down. Musiken på denna femspårsskiva är mestadels melodiös punk, även om gruppen i något spår släpper sargen och låter sin dolda kängpunkskärlek komma till tals. De gör sin grej riktigt bra, ett problem är dock att de låter exakt som hundra andra band därute, vilket gör att det som lyssnare blir svårt att uppbåda det där riktigt engagemanget.

Till top