Nytt på DVD (Nolltretton, oktober)

Film / Permalink / 0
The Amazing Spiderman

För oss Marvelkännare fanns det en hel del brister och manusfel att reta sig på i de tidigare Spindelmannen-filmerna med Toby McGuire i rollen som nätsvingaren. Nu har man valt att starta om hela filmserien med Adrew Garfield i huvudrollen, kanske för att rätta till felaktigheterna tänker jag. För den tecknade serien om den föräldralöse tonårskillen Peter Parker som blir biten av en radioaktiv spindel och får superkrafter är så välskriven och intrikat att korrigeringar knappt behövs.
Första kärleken Gwen Stacy, mobbaren Flash Thompsson och Dr Connors (som även är filmens otäcking Ödlan) introduceras och allt verkar frid och fröjd. Dessvärre slarvas det mesta, från hur Peter väljer att bli superhjälte till turerna kring morbror Bens död, bort. Snart märker man att det är en barnfilm man tittar på, där inget fördjupas, förklaras eller sätts i ett sammanhang. Istället handlar det till slut mest om actionscener och coola effekter.
Gwen Stacy-relationen och humorn är två viktiga punkter inom Spindelmannen och de tas lyckligtvis till vara på i filmen, men som helhet är detta en lättviktig rulle som man snabbt glömmer.

2/5
Till top