På skiva: Moneybrother (Nolltretton, oktober)

På skiva / Permalink / 0
Moneybrother
”This is where life is”
EMI

Pengabrorsan Anders Wendin ville pröva nåt nytt inför denna sin femte Moneybrotherskiva och sparkade sitt gamla band och åkte istället runt till länder som Jamaica, Brasilien och Sydafrika för att spela in med lokala musiker där. Tanken var att fånga ljudet av frihet och att på något sätt återuppfinna sig själv som artist.
Resultatet blev dock inte särskilt upphetsande. Det låter faktiskt rätt risigt. Inte bara är ljudbilden småspretig och allmänt tunn, Wendin sjunger dessutom rätt uselt men framförallt håller inte låtarna måttet. Det hörs att han velat experimentera och få in nya intryck i sin musik, men jag blir inte klok på vad det är han vill åstadkomma.
Jag kan verkligen uppskatta viljan att testa nytt, men det jag hör är en sökare som tappat riktningen och nu letar febrilt efter något som kan få honom tillbaka på rätt spår igen. Det finns lyckligtvis några låtar som räddar plattan från totalt haveri, och det är de spår där Moneybrother har en tydlig låtidé och gör det han är bra på. Kanske tar det en tur runt jorden för att han själv ska upptäcka det?

2/5
Till top