Måndagsbio

Film / Permalink / 0
Kan det vara så att hösten har kommit? Igår drog jag nämligen igång mina måndagsbiobesök igen, och det är ju något som tillhör vinterhalvåret. Jag såg "Elysium" som var en halvbesvikelse, så istället för att gå och se den kan ni hyra någon av dessa rullar. Här är tre science fiction-filmer från de senaste åren som alla förtjänar betyget 5 av 5!
 "District 9" är gjord av Neill Blomkamp som även gjort "Elysium". Här i debuten prickar han helt rätt med sin humor, sin samhällskritik och sitt personliga filmspråk. Att den utspelas i Sydafrika är perfekt både för ytan och innehållet.
"Inception" har Leo, och är i hamn redan där. Men faktum är att hela skådespelarensemblem är fantastisk. Manuset, musiken, fotot, de svindlande tankelekarna...filmen är fulländad på varje punkt.
Cillian Murphy från "Inception" har huvudrollen i denna rysligt underskattade film. Den passerade nästan helt under radarn, trots att det är Danny Boyle (Trainspotting, 127 timmar, Slumdog Millionaire...) som gjort den. Jag är kär i den här filmen.
Till top