På skiva: Skid Row (Nolltretton, juni)

På skiva / Permalink / 0
Skid Row
”United world rebellion: Chapter one”
Megaforce

I skarven mellan 80- och 90-tal var Skid Row ett av de riktigt hyllade hårdrocksbanden, med hits som ”18 and life”, ”I remember you” och ”Wasted time”. Men när sångaren Sebastian Bach kickades 1996 rasade allt. Många vet nog inte ens att de fortfarande finns. Men jodå, när Bach blev firad Broadwaystjärna fortsatte hans gamla band att harva på i skymundan.
Nu släpper gruppen en sjuspårs-skiva som är tänkt att bli den första av en rad plattor den närmaste tiden. Av det band som för två decennier sedan levererade prakthits perfekta att dricka öl och skaka på kalufsen till hörs dock inte mycket. Utan Bach vid sångmicken blir det tydligt hur mycket han betydde för bandet. Å andra sidan tror jag inte ens att han hade kunnat få nån fason på det här svaga låtmaterialet. Tråkiga riff, låtar som tungt segar sig framåt och total fantasilöshet i samtliga moment - det här skulle lika gärna vara ett lokalband i ett garage i Linghem som vi hör.
Eftersom jag är en positivt lagd person letar jag febrilt efter en anledning att lyssna på Skid Row 2013. Men tyvärr, jag kommer inte på någon.

1/5
Till top