På skiva: Kate Perry

På skiva / Permalink / 0
Katy Perry
"Prism"
Universal

Med stor hjälp av Max Martin blev Katy Perry den första kvinnliga artisten med fem hits på Billboard Hot 100 under ett och samma år. Här på sitt fjärde album (om man även räknar debuten från 2001 under namnet Katy Hudson) har Martin fått sällskap av Klas Åhlund, Vincent Pontare, Magnus Lidehäll och Christian Karlsson i låtskrivarstallet.
Texterna ska visst till stor del handla om skilsmässan med Russell Brand, men låtarna slutar ändå i samma okomplicerade, lättnynnade tuggummipop som vanligt. Kanske måste ett äktenskap hålla längre än ett år om det ska värt att sjunga om?
Eller så kanske det helt enkelt är så att Katy Perry ska satsa på sin kommersiella stil som hon vet funkar i radion och på dansgolvet. Hon sjunger ju oklanderligt och musiken är ju så perfekt producerad som behövs för att skapa anonym och själlös musik som skördar framgångar i de breda lagren.
Öppningsspåret "Roar" höjer sig över mängden, men överlag saknar jag personlighet och en USP hos Katy Perry. Här hörs nämligen bara samma likriktade radiopop som hos alla andra sångerskor i hennes genre.

2/5
Till top