På skiva: Robbie Williams

På skiva / Permalink / 0
Robbie Williams
"Swing both ways"
Island/Universal

Att Robbie Williams har en croonerwannabe i sig är känt sedan länge. Redan för tolv år sedan gav han ut en swingplatta, och även hans popskivor har haft ett storslaget anslag som skiljt sig en del från de flesta av hans konkurrenter. Robbie trivs i sin smoking och verkar alltid ha drömt mer om att vara en modern Sinatra än en ordinär popkille. Och kanske är det dags på allvar nu att ta steget?
Tack vare hans pojkaktiga charm glömmer man lätt att Robbie faktiskt fyller 40 i februari och ett naturligt steg är självklart att göra mer vuxen musik för en mer vuxen publik. Här framför han 16 swinglåtar ihop med storband och det låter givetvis strålande. Lily Allen och Kelly Clarkson är två av gästerna och bland låtarna hittar vi exempelvis "Jag vill va som du" (på engelska såklart), "Puttin´ on the ritz" och en swingversion av "I will survive/Supreme".
En titel som "No one likes a fat pop star" och att Robbie pompöst beordrar publiken "kiss my ass!" är ju också ganska roligt. Och som helhet är det en riktigt bra skiva, såvida man inte förväntar sig modern arenapop.

3/5
Till top