På skiva: Ikaros (Nolltretton, januari)

På skiva / Permalink / 0
Ikaros
”…rullar vidare”
Egen produkt

Dansbandet Icaros från Linköping följer upp sina tidigare plattor ”Ännu en gång” från 2007 och ”…en gång till” från 2009 med denna tredje skiva med dansvänliga låtar. Fyra av de 15 spåren är originallåtar, varav sångerskan Annelie Åkerlund och gitarristen Hans Rosén har skrivit ”Kärlek, hopp och tro”. Bland de övriga spåren hittar vi kända upphovsmän som The Refreshments Joakim Arnell, Lasse Holm, Thomas G:son och Henrik Sethsson. Här finns även en instrumentalversion av Malena Ernmans ”La Voix”.
Hur låter det då? Ja…dansband, kan man säga. Ikaros är ganska traditionella i sitt uttryck och spelar klassisk dansbandsmusik som ska vara lätt att dansa till. Förnya och vitalisera genren finns det andra, mer moderna band som kan göra.
Ingen tvekan om att Ikaros kan hantverket. De vet hur man trakterar instrumenten, får till ett dansvänligt sväng och fortsätter den svenska traditionen av dansbanemusik. Men särskilt upphetsande låter det inte, det mest spännande som händer är att Kjetil Granli från Streaplers kommer in och sjunger duett med Annelie i ”Det var så enkelt”.

2/5
Till top