På skiva: Alexander Ryback (Nolltretton, december)

På skiva / Permalink / 0
Alexander Rybak
”Christmas Tales”
Grappa/Musikoperatörene

Med tanke på hur överlägset Alexander Rybak vann Eurovision Song Contest 2009 så har han förvaltat framgången ganska dåligt. Direkt efter segern toppade han alla tänkbara listor och världen låg för hans fötter, men på nåt sätt tynade karriären halvt bort med en visskiva ihop med Mats Paulson och medverkan i svenska ”Let´s dance”.
Nu släpper han sitt fjärde album som är en klassisk julskiva bestående av en radda traditionella julsånger som vi redan hört till leda. Var det verkligen det mest spännande han kunde hitta på för att få igång karriären igen?
Musiken är framfört av stor orkester med stråkar och blås och Rybak får hjälp med sången av en hel del kvinnliga röster. Det låter musikaliskt helt oklanderligt, exakt sådär mysigt och jultrevligt som dessa typer av skivor ofta låter. Och exakt där finns den stora invändningen. För varför ska vi lyssna på denna julskiva när det redan finns tusentals likadana? Rybak tillför inget nytt eller eget. Plattan är inte dålig, den känns bara så fruktansvärt onödig.

1/5
Till top