På skiva: Soundgarden (Nolltretton, december)

På skiva / Permalink / 0
Soundgarden
”King animal”
Universal

”Been away too long” heter öppningsspåret på Soundgarden comebackskiva och fansen håller säkert med Chris Cornell när han sjunger texten. Bandets senaste skiva, ”Down on the upside”, kom 1996, sedan dess har Soundgardens fans fått hålla tillgodo med Chris Cornells solomusik, hans band Audioslave samt lite sidoprojekt från de övriga medlemmarna fram till återföreningen för två år sedan.
Nu har bandet spelat in en ny skiva och jag är lite orolig för hur det ska låta. Soundgarden var ett av banden som definierade grungen, men efter milstolparna ”Badmotorfinger” och ”Superunknown” verkade bandet ha tömt sig och ”Down on the upside” kändes rätt trött. Det fanns liksom en anledning till att bandet lade av.
För några år sedan hade ett comebackande grungeband känts helt ointressant, men Soundgardens smått psykedeliska, 70-talsinfluerade gubbgrunge passar överraskande bra in i den samtida rocktrenden. Det låter bra och skivan håller en jämn standard, även om de riktiga topparna saknas. Chris och gänget gör inte bort sig på något sätt utan har gjort en helt okej comebackskiva som låter ungefär som man kunde förvänta sig. Men särskilt spännande låter det inte.

2/5
Till top