THIS IS HULTSFRED

Konsert / Permalink / 0
 
 
Hoy hoy Hulingen! Precis som de flesta artisterna sa: dom kan flytta Hultsfredsfestivalen hur mycket de vill, det är ändå här den riktiga äger rum. Så Phalén och jag sket i det där som pågår utanför Stockholm och drog ner till This is Hultsfred igår.
Vad kan det ha varit? 500 personer? Skitsamma, det var jäkligt trevligt och kändes som starten på något nytt. Jäkligt rörande också att se det engagemang och den själ som man märkte bland såväl artister, besökare och personal.
Scenerna var Teaterladan, Stora Dans och RP-scenen (på området utanför Teaterladan) samt Rookietältet (som visserligen bara hade två akter varav den ena var Gula Gubben) och klassiska Skaken som var dansgolv/bar. Parkerade gjorde man på Saharaplanen precis vid entrén och campingen låg på Pampas. Allt fanns inom en radie av 100 meter!
Vi kom lagom till Lifvens som körde i Teaterladan. Överraskande bra gig av gubbarna! Sen kollade vi även in
The Order, The Misfortunes of Captain Peculiar, Miriam Bryant, Hurricane Love och Mercury Monkeys. Det mesta var okej, men framförallt är det just det som är grejen med festival - att gå runt och kolla in okända band.
 
Vid midnatt var det dags för sista bandet på stora scenen, vilket givetvis var Sator.
Det finns ju inget annat band som är lika intimt förknippat med Hultsfred som Sator är. De gjorde dessutom en riktigt inspirerad och bra spelning. Bra energi, bra ljud, bra låtval - det bästa jag har sett dom på minst 15 år.
Mitt älskade Hultsfred är tillbaka!
Till top