Cape Cod

Resa / Permalink / 1
Det regnar i Massachusetts, regnar i USA! Hur gick det till? Jag har ju haft kanonväder hittills med 25+ och strålande sol. Men ikväll kom det en skvätt. Hoppas det bara var tillfälligt så jag kan köra nedcabbat imorrn också. Var och hämtade hyrbilen idag och befinner mig nu på Cape Cod, en känd halvö söder om Boston som är ett populärt semestermål. Lydde ett råd att inte ta motorvägen utan istället vägen 6A, och det var en höjdare. Det blev cute overload direkt. Nu har jag sett så mycket verandor, postlådor med flaggor, loppmarknader, gulnande löv, vita kyrkor, amerikanska flaggor, landsbygdsbutiker/gallerier, prunkande trädgårdar och vackra hus att det känns som att hela New England-kontot redan är fyllt.
Jag började i Plymouth, som var platsen pilgrimerna först anlände till 1620. Båten Mayflower känner ni väl till och här är en replika av den. Strax intill finns Plymouth Rock, som sägs vara stenen de landsteg på.
De här bilresorna jag gör (Kanada, Australien, Sydafrika, Nya Zeeland och nu USA) är det bästa jag vet. Förutom att man får se, uppleva och lära sig en massa innebär det också en oerhörd frihetskänsla som kan vara svår att förklara för andra men som jag gillar som fan. Man har en plan för dagen (som kan och brukar justeras en smula) som man genomför, man bor nytt ställe nästan varje natt, man äter god mat på ny restaurang varje kväll. Vad som sker därhemma skiter jag fullständigt i. Att det finns en start- och en slutpunkt innebär också en framåtrörelse som jag gillar. Allt oftare tänker jag tanken att ständigt vara på resande fot. Jag har ju märkt att det praktiskt funkar för mig att klara mig flera månader med bara den packning som ryms i en ryggsäck. Eftersom större delen av mina jobb bara kräver dator och telefon känns inte heller den biten helt ogenomförbar. Och New England gillar jag skarpt hittills, inte minst dagens etappmål.
Hej gay, välkommen till gaymetropolen Provincetown! Den mysiga staden ligger längst ut på fingertoppen på Cape Cod, en partysugen fristad som gör vad den vill bland sanddynerna i landets nordöstra hörn. Jag har varit i Key West, jag har varit i Church-Wellesley i Toronto, jag har varit hemma hos Jerry Prütz - men frågan är om inte Provincetown är det ställe som är mest gay av dem alla. Till och med Liberace tyckte att hälften vore nog, när han kom hit.
Fick direkt lite vibbar från Hermanus i Sydafrika när jag kom till Provincetown. Nu har jag förresten ätit hummer också. Och druckit lokala Cape Cod-ölen. Däremot har jag inte ätit en äkta frukost med homefries och two eggs overeasy, men det blir nog imorrn.

Nu är det dags för stat nummer två: Rhode Island!
#1 - - Mr Shield:

Damn, 6A har ju alltid varit något av en dröm.

Till top