Fyra stater i ett huj

Resa / Permalink / 0
Dagen började i Rhode Island, sen hann jag med Connecticut, passerade genom Massachusetts och tog in på motell i Brattleboro, Vermont.
Providence var först, en ganska fin stad väl värd ett besök om man är i trakterna.
Sen in i Connecticut och staden med det tuffa namnet Mystic. Stan är känd för det hamnområde i gammal stil som finns där. Lite som Gamla Linköping med marint tema.
Det var ett välgjort museum med bla utställningar om tunnbinderi, reptillverkning, fyrar, ostronfiske, båtrenovering och en massa annat. Man kunde även kolla in ett flertal gamla båtar samt skolor, butiker mm från 1800-talet.
Jag hade planer på att åka till New Haven och kolla in Yale, men jag har redan sett så många universitet så jag sket i det. Lite spännande dock att bara vara några mil från New York, och lite lockad var jag allt att köra dit, men lyckligtvis stod jag emot frestelsen. En helt annan grej: vad ska man svara på amerikanarnas artighetsfraser? De tilltalar en ju aldrig med "Hello" eller "Hi" utan med "How are you today, sir" eller nåt liknande. Att man inte ska svara "I´m fine thanks, how are you?" har jag fattat, men vad ska man egentligen säga?
Gjorde även en snabbvisit i Essex, en av alla de där mysiga småstäder som det kryllar av i New England. Det är banne mig inte nyttigt att åka runt och kolla in alla dessa viktorianska hus, verandor och vitmålade charmiga kåkar. Nånstans tar man garanterat skada, det mänskliga psyket kan omöjligt hantera all denna gullighet. Nu börjar vi dessutom närma oss Halloween, så pumporna börjar åka fram i trädgårdarna. Jag kommer att ha blivit så mjuk inombords att jag blivit larvig när jag kommer hem.
Ett av målen med denna resa var att titta på vita kyrkor omgivna av träd med gula löv. Löven nedan har börjat att gulna, men jag tror att det blir ännu bättre ytterligare en bit uppåt landet.
Imorrn ska vi se vad Vermont har att erbjuda!
Till top