På skiva: Backstreet Boys (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0
Backstreet Boys
"In a world like this"
SONY

Är det en revival för pojkbanden vi ser? Det finns åtminstone en hel del som tyder på det. Westlife meddelade visserligen förra året att de lägger av, men såväl A1 och 98 Degrees är i sommar ute på turnéer och även Five och East 17 är aktiva. och det var längesedan man hörde så mycket om Take That som nu. Och så har vi NKOTB och Backstreet Boys som nyligen var ute på gemensam turné och som båda har släppt nya album i år.
När man lyssnar på Backstreet Boys nya platta är det dock som att tiden har stått still, musikaliskt har inte hänt ett smack sedan storhetstiden för sisådär 15 år sedan. Jo, en sak förresten: bandet har på denna platta inga självklara hits i stil med "Everybody (Backstreet´s back)", "As long as you love me" och "I want it that way". Det beror förmodligen på att gruppen denna gång själva står bakom större delen av låtmaterialet, deras gamla hitleverantör Max Martin medverkar exempelvis denna gång med endast en låt.
För fansen är det säkert roligt att Kevin Richardson numera är tillbaka i sättningen och att gruppens styrka, den snygga sången, fortfarande är intakt. Här finns även en hel del småtrevliga spår som kan vara trevliga för stunden, men som helhet är "In a world like this" en ganska intetsägande skiva.

2/5
Till top