På skiva: Panda da Panda (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0
Panda da Panda
"Flaoua paoua"
Universal

Bakom artistnamnet Panda da Panda står Ystadkillen Thibo Girardon som släppte sin första singel 2011 och som sedan dess har fått folk att dansa till låtar som "Spegelen" och "Dansa bonne dansa". Han har skapat ett visst rykte kring sina kryptiska och annorlunda liveshower där han bland annat råkat hugga sig med machete i bröstet, men visar här att han även kan snajda till sköna låtar som studsar och snurrar runt i stroboskopljuset.
Musiken kan beskrivas som modern, dansvänlig elektropop, och inte minst lägger man märke till hans skånska sång som sticker ut och är en sak som skiljer honom från andra som verkar i samma genre. Jämförelsen haltar måhända en smula, men om man tänker sig Timbuktu kompad av The Tough Alliance får man i alla fall en viss aning om hur det låter.
"Flaoua paoua" är Panda da Pandas debutalbum och ett helt okej sådant. I några spår sitter man och kväver en gäspning, men i andra stunder svänger det riktigt bra och man känner hur det rycker i benen som omedvetet vill starta den dans som Panda da Panda sjunger om i vart och vartannat spår.

3/5
Till top