På skiva: Pet shop boys (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0
Pet Shop Boys
”Electric”
X2/Playground

Förra skivan "Elysium" var ett riktigt sömnpiller och jag kan inte påstå att förväntningarna var särskilt högt uppskruvade inför denna platta, särskilt inte eftersom Neil Tennant och Chris Lowe inte skapat något riktigt minnesvärt sedan mitten av 90-talet. Jag gör mig inga illusioner att Pet Shop Boys åter ska nå upp till de magiska höjder de befann sig på under 80-talet, var sak har helt enkelt sin tid och hur mycket jag än tycker om gamla klassiker som "West end girls", "It´s a sin" och "Surburbia" så är det knappast troligt att synthpopduon någonsin kommer att kunna återskapa den typen av hits och den stilbildande ikonstatus de hade då.
Men "Electric" har något annat, något som känns riktigt fräscht och spännande. Musiken sprakar av lekfullhet och elektricitet. Varför har inte gubbarna visat mer av denna vitalitet under 2000-talet?
Allt är inte tipp topp, men tillräckligt mycket är så bra att man ställer sig upp och jublar. Den starka inledningen på plattan gör att man blir på alerten direkt. Här finns också den strålande "Thursday", och singeln "Vocal" som också förför med sin mix av pop och modern dansmusik.
Bli inte förvånade om dessa veteraner snart hörs på de hippa dansgolven igen.

3/5
Till top