På skiva: Postiljonen (Nolltretton, augusti)

På skiva / Permalink / 0
Postiljonen
"Skyer"
Hybris

Skivbolaget Hybris har en fantastisk fingertoppskänsla när det gäller att hitta den bästa, nya popmusiken. Senast i raden är Stockholmstrion Postiljonen, som om man ska vara petig faktiskt är en norsk-svensk konstellation. På sin debutskiva levererar bandet en samling låtar av finaste drömpop som osar 80-tal och är så lättsamt smekande i sin svävande popperfektion att det känns som att man vandrar på moln. Man blir avslappnad, tillfreds och lika skön i kroppen som efter en timmas helkroppsmassage med happy ending när man lyssnar.
Bandet har jämförts med exempelvis M83, men Joel Nyström Holm nämner istället Whitney Houston som en av inspirationskällorna, vilket hörs tydligt i låten "All that we had is lost" där bandet helt sonika snott texten till hennes hit "How will I know".
Men det är inte bara den luftiga ljudbilden, bestående av lika delar nattklubb, neonljus, segelbåt och förälskelserus, som förför. Viktigare än den klädsamma kostymen är att låtarna faktiskt har strålande melodier. Det låter faktiskt helt bedårande, och "Skyer" placerar in sig i toppskiktet bland årets bästa skivor. Det var kanske inte riktigt så här 80-talet lät, men det är så här vi önskar att det lät.

4/5
Till top