Nytt på DVD

Film / Permalink / 0
A late quartet

I en av hans sista roller får vi här se Philip Seymour Hoffman som violinisten Robert. Han ingår i en framstående stråkkvartett som är en del av New Yorks kulturelit och har en internationell karriär. När cellisten Peter (Christopher Walken) plötsligt börjar bli darrig på handen och det uppdagas att han fått Parkinsons sjukdom, börjar det ställa till saker för kvartetten. De måste hitta en värdig ersättare och samtidigt kommer gamla konflikter upp till ytan. Framförallt är det Robert som vill få en mer framträdande roll. Och borde de inte prova att spela utan noter? Saker blir inte enklare av att relationen till hans fru Juliette, som också ingår i kvartetten, börjar bli allt mer ansträngd. Den fjärde medlemmen är perfektionisten Daniel, som dessutom undervisar parets dotter. När det uppstår en attraktion de två emellan kompliceras saker ytterligare.
"A late quartet" är en nedtonad men trevlig liten film som man inte behöver uppskatta kammarmusik för att gilla, även om det säkert adderas ytterligare en dimension om man har koll på stråkföring och noter. Philip Seymour Hoffman? Han är som vanligt fantastisk. Det är oerhört tråkigt att han inte längre är bland oss.

3/5
--------------------------------------------------
Counselor

Regissören Ridley Scott har ju en del mästerverk på meritlistan så självklart blir man nyfiken när han släpper en ny film. Att två av rollerna görs av Michael Fassbender och Javier Bardem minskar ju inte intresset, de är två av de senaste årens hetaste manliga skådisar. På den kvinnliga sidan har Scott kryddat med Cameron Diaz och Penelope Cruz, även det två publikdragande namn och då har jag inte ens nämnt att även Brad Pitt är med i denna rulle. Nu hjälper inte det, för "The counselor" är ett helt ointressant bottennapp som engagerar noll och intet. Jag fattar faktiskt inte ens vad den handlar om.
Att Fassbender är något slags fläckfri advokat som dras in i knarksmuggling över den mexikanska gränsen är jag med på, men sen är det svårare att...zzzzz...förlåt, jag råkade somna. Och det lär ni också göra när ni upptäcker att filmen till största delen består av lågt tempo och evighetslånga, meningslösa dialoger. Då och då kommer någon actionscen som livar upp en smula, men mest står det stilla. Märkligt, med så stark rollista.

2/5
Till top