På skiva: Ison & Fille

På skiva / Permalink / 0
Ison & Fille
"Länge leve vi"
Hemmalaget/SONY

Är lite sväng för mycket begärt? När Bredängduon Ison & Fille är tillbaka med sitt femte album, tre år efter framgångarna med "För evigt", är det med en platta som står lika tung som en betongsugga på en parkeringsplats i förorten.
Det här är ingen platta att partaja till, jag skulle till och med säga att det är omöjligt. Istället verkar duon ha gjort en resa tillbaka till när seklet var ungt och svensk hip hop var dyster, mörk och hade svårt att röra på höfterna.
Både sound och beats har visserligen fått sig en uppgradering med hjälp av en stor del av landets producentelit, men det tas inte tillvara så bra som det hade kunnat göras. Istället finns så mycket melankoli på "Länge leve vi" att man blir deprimerad av att lyssna. Texterna har blivit personligare, men jag tycker det finns brister i rapen och det saknas finess i språkbehandlingen. Jag är inte heller särskilt förtjust i överdosering av autotune.
Några ljuspunkter finns dock. Både "New shit" och "Levande legender" höjer sig över mängden, förmodligen för att de har nåt som påminner om sväng.

2/5
Till top