På skiva: Kylie Minogue

På skiva / Permalink / 0
Kylie Minogue
"Kiss me once"
Parlophone/Warner

Det känns som att Kylie Minogue varit med hur länge som helst. Och ja, hon har ju faktiskt levererat hits i 25 år. Ändå finns det fortfarande något fräscht över den lilla australiensiskan, det pirrar faktiskt lite i magen när hennes nya, tolfte platta dimper ner i min mejlbox.
Det har gått fyra år sedan hennes senaste studioalbum "Aphrodite", och sedan dess har hon blivit coach i både Englands och Australiens upplaga av tv-programmet "The Voice". Men det är ju Kylies röst vi vill höra och nu får vi äntligen det.
Materialet är till stora delar helt okej. Jämnstarkt men kanske utan de där prakthittarna man vill ha. I många spår finns en lätt nostalgisk känsla som för tankarna till hennes tidiga år, och när hon väljer det spåret tycker jag att Kylie är på helt rätt väg. Det är när hon lämnar sin retrobetonade danspop som svackorna kommer.
Det känns även lite onödigt att hon har tre låtar med ordet "sex" i titeln, och allra fånigast är låten "Sexercise" som är bland det värsta dravel jag har hört. Hon borde haft bättre omdöme än att plocka med den låten på skivan.

3/5
Till top