På skiva: Panetoz

På skiva / Permalink / 0
Panetoz
"Det blir vad du gör det till"
Warner

Låten "Dansa pausa" från 2012 blev en superhit och den sommarens stora sommarplåga. Nu gäller det för Panetoz att inte fastna i att vara ett "one hit wonder" och ett steg i det är att delta i Melodifestivalen med "Efter solsken" och släppa detta debutalbum.
Här bjuder Jordbrokvintetten på samma typ av glädjesprittande musik som förut, en dansant blandning av hip hop, afro, latino, pop och dancehall. Mycket rytmer och mycket fest, kanske exakt vad svenska folket behöver för att inte glömma bort sommaren och solen.
Det svänger och är glatt. Panetoz har hittat sin stil och kör den stenhårt, lite för hårt enligt mig som gärna hört lite mer variation än ett dussin låtar som är stöpta i nästan exakt samma form. Musiken måste beskrivas som tämligen lättviktig, något som även gäller texterna. Öppningsspåret svänger rätt bra, men en refräng som "Jag bubblar, hej, tills jag snubblar" lär knappast ge något Nobelpris. Enda låten med någon form av substans i lyriken är "Mama Africa", i övrigt handlar det bara om att dansa och vara glad vilket blir lite väl hurtigt i längden.

2/5
Till top