Mas mas BsAs

Resa / Permalink / 1
Jag hade egentligen tänkt att ligga och pressa vid poolen de sista dagarna, men det har varit lite småmulet så jag lär komma hem likblek i nyllet. Idag tog jag en riktig långtur på stan för att kolla in lite grejer som jag inte hann med senast i BsAs, främst området mellan Palermo och flygplatsen/vattnet.
Palermo består av två olika delar förresten: Hollywood och Soho. Jag bor i det förstnämnda som är lite softare, medan Soho på andra sidan järnvägen är lite hippare. Båda delarna är trevliga, men kommer ni hit nångång och undrar var det bästa draget är så är det runt  Plaza Armenia/Calle Gurruchaga/Plaza Serrano. Där var jag igår kväll, men ikväll tänkte jag hålla mig i Hollywood och bara gå runt hörnet så man har nära hem.
En sak jag tänkt på hela resan är förresten att det nästan är fel årstid att åka hit på vintern, i alla fall om man vill gå på mysiga restauranger. För är det varmt vill man ju sitta ute, men uteserveringarna här ser rätt tråkiga ut. Däremot ser väldigt många krogar helt fantastiska ut på insidan, så det är ju där man borde sitta.
Dagens lunch blev dock ingen fine dining, utan som gammal korvgubbe och fortfarande korvkonnässör valde jag att prova deras chorizo från en vanlig korvvagn. Själva korven får klart godkänd men det var för mycket bröd och som vanligt för dåligt med tillbehör (som till all deras mat).
Sen var jag och kollade in japanska trädgården, som var riktigt fin (vilket inte riktigt kameran fångade märker jag nu när jag ser bilderna).
Efter det blev det FN-parken för att kolla in Floralis Generica, som är en enorm metallblomma som "blommar" varje dag, dvs den öppnar sig på morgonen och sluter sig på kvällen.
Designhotell eller inte, frukosten serveras iaf på rummet. Och pool har dom, där jag ska pressa intensivt imorrn tänkte jag. Och så måste jag till klassiska Café Tortoni, och helst även se en show på Senor Tango. Oj oj oj...mycket att hinna med. Och så en rejäl asado förstås.
#1 - - borell:

pressa är ju ute för fan.har du ingen koll

Till top