Going up the country

Resa / Permalink / 0
Igår fick jag ett ryck och drog norrut. Att bila är ju bästa sättet att resa så jag hoppade in i kärran och påbörjade en liten tripp som jag funderat på ett tag. I Södertälje började det ösregna, men så fort jag passerat Stockholm var solen tillbaka och oj oj oj...vilka vägar dom har norr om huvudstaden!
Första riktiga stoppet blev Dragon Gate söder om Gävle (ovan). Det är ett stort kinesiskt tempel, med ett enormt torg omringat av en mur. Det finns även ett museum, restaurang mm, allt i kinesisk stil.
Det finns även en stor terrakottaarmé. Och det är alltså inte i Peking, utan i Älvkarleby, söder om Gävle...
Sen väntade Per Persson-land, dvs Hälsingland, men det blir att utforska mer någon annan gång. Men spåren efter hans polare Sigge Hill ledde till Glada Hudik.
"Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall. För om man drömmer om Paris hamnar man på något vis, lik förbannat i Hudiksvall"
En trevlig stad det där, Hudiksvall. Jag gillar särskilt att järnvägen går rakt igenom Stora Hotellet...
Hade läst om Sundsvalls pampiga stadskärna, men blev ändå imponerad när jag såg den. Blev även imponerad av den nya bron de håller på att bygga där. Sen blev det Lasse Lindhs hemstad Härnösand, en riktigt mysig stad! (Fast LL kommer egentligen från Älandsbro, strax utanför).
Där slutade kvällen med ett underhållande svartsjukedrama på en restaurang. Imorrn fortsätter Norrlandsexposén...
Till top