Gryt vs Röbäck

Tobi talar / Permalink / 3
Jag har hamnat i en beef med Tobbe Wester som hävdar att hans friggebod i Gryts skärgård skulle vara ett bättre sommarhäng än mitt herrgårdsliknande palats i Värna skärgård. Eftersom både han och jag är partiska får ni läsare bestämma vilket som är bäst.
Först har vi då Westers ställe som alltså är en stenig bergknalle med ett ruckel på. Där finns ett bord som lutar så mycket att tallrikarna glider av. Han sitter i en ranglig plaststol och bränner korvarna kolsvarta över eldsflammorna. Tomten är smyckad med en miniatyr av Röstensgubben och det är så kallt att han måste ha långbyxor.
Sen har vi då Palais de Pettersson alldeles intill Vins klarblåa vatten. Där är det vindstilla, skön kvällssol och fantastisk utsikt. Huset (eller husen, rättare sagt) har högsta standard och har ett perfekt läge utan störande grannar. Det ryktas att Gods & Gårdar ska komma och göra reportage senare i sommar...
Så, vilket av dessa sommarställen är det bästa? Jag säger bara: Wester - erkänn dig besegrad!
#1 - - Benny:

westers före girighetens palats 7 dagar i veckan

#2 - - Mr Shield:

Kusten vinner alltid före insjö. Däremot vinner aldrig Gryt eftersom det bara är Norrköpingsbor som har hus där. Vi Grebo/Linköpingsbor håller oss alltid till vårt kära Loftahammar.

#3 - - Anonym:

Det som kanske skall tilläggas är att bilderna är utvalda av herr Tobi him self, alla med lite kunskap om fotografering vet att man kan förvränga verkligheten med rätt ljus och vinklar.
Att sen bilden från Gryt är tagen i början an april borde ses som en legitim anledning att bära långbyxor.
Bilden från Värna är ju tage nu under högsommaren men trots det är Tobi tydligen tvungen att sitta i det inglasade uterummet på grund av den hårda blåsten.

Till top