Nytt på skiva, Zero

På skiva / Permalink / 0
Album

7/10

Marching band: So much imagine
Unc Records

Linköpingsduon Marching Band bildades 2004 när medlemmarna Erik Sunbring och Jacob Lind började plugga fristående kurser på Linköpings Universitet. Erik kom från Tranås och Jacob från Borås och träffades via en gemensam bekant och började omedelbart prata musik, och snart hade de bildat gruppen Marching Band.
Musiken kan beskrivas som pop med indieattityd och influenserna kom tidigt från band som Arcade Fire och Broken Social Scene. Snart lyckades gruppen få med låtar i diverse amerikanska filmer och tv-serier, som exempelvis ”Scrubs”, ”How I met your mother” och ”Cougar town” och bandet har även turnerat i USA och Europa, och i samband med detta skivsläpp bokades även en sväng till Japan.
Detta är gruppens tredje fullängdare som de jobbat med i två år hemma i sin egna studio i Linköping. När jag intervjuade gruppen efter förra plattan "Pop cycle" sa de att de ville skriva fler hitbetonade låtar, och det tycker jag nog de har lyckats med. Denna skiva har kvar grundkänslan från föregångarna men svänger mer och har även en större och mer levande ljudbild. I mina öron låter det väldigt bra.
--------------------------------------------------------
Album

3/10

Adna: Night
Despotz/Playground

Jag har varit med så länge att jag lärt mig att ju mer som står i pressreleasen om olika meriter, samarbeten och så vidare, desto mindre finns det att skriva om skivan. I Adnas fall berättas det om olika tv-serier, Dramaten, Martin Sheen, First Aid Kit, Indochine, Kulturrådet, PSL, Ida Redig, Krakow och lite annat smått och gott. Om personen Adna och hennes musik står det desto mindre.
Hade skivbolaget nöjt sig med att konstatera att hon är en talangfull 19-åring och placerat in hennes musik i en kontext hade jag förmodligen tyckt att denna skiva var riktigt lovande. Nu är man trött på allt skryt redan innan man hunnit lyssna och har skruvat upp förväntningarna till abnorma nivåer. Såklart kan det bara gå utför efter det.
Adna spelar nåt slags etnoopop med ett melankoliskt anslag. Detta är hennes debutalbum och skivan är helt okej, om än lite dyster och tråkig. Tematiskt kretsar den kring "natten", vilket känns helt logiskt. Jag blir nämligen ganska pömsig när jag lyssnar.
Till top