På skiva: Sanna Carlstedt

På skiva / Permalink / 0
Sanna Carlstedt
"Alltid retar det nån"
Branschen

Sanna Carlstedt har varit en av de senaste årens mest intressanta tillskott till den svenska visan med sin frejdiga stil, sin fräckhet, sin charm och sin personliga sångröst. Hon har varit en rejäl vitamininjektion i en genre som lider av ett gravt överskott av gubbar med Corneliskomplex.
Under sommaren har hon hängt i Nacksvings klassiska studio tillsammans med vapendragaren Johan Johansson och spelat in sitt fjärde album, till alla fans stora lycka. För det har gått några år sedan den senaste skivan, den alldeles utmärkta "Ballerinan".
På "Alltid retar det nån" får vi lättrallade låtar och en kanske något mer genomarbetad produktion än tidigare. Det känns som att Sanna koncentrerat sig mer på låtarna denna gång. Ett tag var hon nära att förvandlas till en slags kvinnlig Bengt Sändh som folk mest förknippade med fylla och snuskvisor. Inget fel på det, Sanna är lysande på det. Men mellan allt tjofaderittan har hon och hennes publik ibland glömt bort att hon även har en mängd mer finstämda sånger på sin repertoar som förtjänar uppmärksamhet. Denna skiva är därför ett steg i rätt riktning och visar upp mer av sångerskan och låtskriverskan Sanna.

3/5
Till top