Into the wild

Resa / Permalink / 0
Började dagen med att hämta hyrbilen som jag ska ha i några dagar. Jag gillade Vancouver svinmycket, men nu ska det ändå bli kul att komma ut på landsbygden lite.Första stopp var Capilano Suspension Bridge strax utanför stan. Där kan man bla gå på en lång hängbro över en ravin, vandra runt bland trädtopparna och följa coola stigar som går utmed bergsväggarna.
Snackade svensk metal med en kille i personalen. Han gillade Opeth, In Flames och The Haunted men kände inte till Ghost B.C. så nu har jag hajpat dom lite. Han vart jäkligt nyfiken när jag förklarade att de har en "black pope for singer".
 Visst, bygga häftiga gångbroar kan man göra lite vart som helst. Det som var allra bäst med Capilano var den riktiga naturen, och inte minst de ENORMA träden. Tallarna var nästan 100 meter höga!!
 Sen blev det Sea To Sky Highway, en otroligt fin väg som går från kusten upp mot den kända skidorten Whistler. Förra gången jag var i Kanada var ju på östsidan och det var rätt tjusigt där med, men här på västkusten får man mer av den där typiska Kanada-bilden man har med höga berg, sjöar, klar himmel och storslagen natur. Jag körde dock inte ända upp till Whistler utan vände i Squamish.
Gjorde några stopp också, här ser vi Shannon falls...
 Sen på kvällen tog jag in ett motell i Horseshoe Bay, byn där färjan till Vancouver Island går ifrån. Så jag slängde in väskan på rummet och gick till den lokala krogen runt hörnet med utsikt över hamnen. Där käkade jag en märklig Yorkshirepudding, drack några lokala ale och tittade på amerikansk fotboll på tv-skärmarna medan ZZ Tops "Sharp dressed man" ljöd ur högtalarna. Så jävla gött!
Till top