Tres porteños en Resistencia

Resa / Permalink / 0
Che boludo!
Ja, det blev en köttbit och lite malbec igår kväll också. San Telmo levererade som vanligt, men nu är det dags att dra. Så vi laddade upp med en stadig argentinsk frukost, bestående av olika bakverk, och drog oss mot flygplatsen.
...och flög till Resistencia (i Chacoprovinsen...och vi har fortfarande inte listat ut vad grejen med Chaco är). När jag planerade denna resa åt oss fanns en storslagen plan om att besöka Resistencia/Corrientes, Encarnation/Posadas, jesuitboningar och kanske Iguazu men beroende på översvämningar - och att Resistencia verkar vara en väldigt tråkig stad har vi fått omvärdera den planen rätt rejält.
Men en sak har Resistencia och det är sin stora samling av offentliga skulpturer. I centrum finns 500 konstverk, ca ett konstverk var femte meter, men i övrigt...nja, då finns det bättre städer i Argentina.
Chaco är tydligen den fattigaste provinsen också, och det märks bland annat på att man ser väldigt mycket häst och vagn på gatorna.
Vårt hotell skulle för övrigt vara ett art deco-hotell, men då har vi nog olika syn på vad som menas med art deco...
Värmen ligger runt +40 och när vi kom var det helt dött på stan, men framåt kvällen blev det bättre.
Men bristen på krogar var slående. Efter mycket möda hittade vi en halvtaskig parilla. Egentligen hade vi tänkt att fira nyår här, men nu står hoppet istället till Asuncion i Paraguay.
Vi ändrade planerna helt och fixade snabbt bussbiljetter och hotell i Asuncion. Men snart upptäckte vi ett nytt problem - hur fan tar vi oss därifrån till Santiago? Det är en nöt som är svår att knäcka och vi har funderat över ett otal olika varianter. Fortsättning följer...
Till top