Wallsten tippar Melodifestivalen

TV / Permalink / 1
Corren är på många sätt en strålande tidning, men det finns tre tillfällen om året då de verkligen måste skärpa till sig. Det första gäller tramset kring Linköpings Stadsfest (för mycket för att gå in på här). Det andra är Bokens Dag (kan ifrågasättas av många skäl, inte minst för att de envisas med att ständigt titulera Mattias Ahlén som "kulturskribent") och det tredje är såklart Erik Wallstens eviga tjat om Melodifestivalen.
Nu är det dags igen. Igår kunde vi läsa: "Correns Mello-expert långt från imponerad av startfältet". Och den uppfattningen får han gärna ha, men är han verkligen den "Mello-expert" han ständigt utmålas som?
Om vi tittar på hur han tippade fjolårets final så kan vi konstatera att han prickade in vinnaren, men det gjorde i och för sig alla andra också. Måns Zelmerlöws seger var knappast oväntad, tvärtom var han den största favoriten i tävlingens historia med rekordlåga oddset 1, 25 hos spelbolagen. Segermarginalen blev sedan också den största i Melodifestivalens historia.
Wallsten prickade även in tvåan, vilket heller inte är mycket att skryta med. Jon Henrik Fjällgren var lika självklar tvåa hos spelbolagen som Zelmerlöw var som etta. Hos Unibet var även kominationen Zelmerlöw (etta)/Fjällgren (tvåa) den solklara favoriten med ett odds på 2,75.
Sedan började det köra ihop sig. Wallsten hade inte en enda rätt placering, förutom Jessica Andersson på näst sista platsen.
Nu kanske man inte ska haka upp sig på enskilda placeringar hit och dit, utan det viktiga är att en expert ser de stora dragen. Gjorde då Wallsten det? Nja...
Han missade helt Hasse Anderssons och Linus Svennings framgångar, samtidigt som han halvhajpade Dinah Nah som slutade sist och Magnus Carlson som kom nia. Kort sagt, ett ganska medelmåttigt tips. Wallsten är med andra ord ungefär som resten av av oss - han har ingen aning om hur det ska sluta. Skillnaden är att vi inte kallar oss "Mello-experter".
 
PS: Nu har Wallsten tippat 2016 års Melodifestival - innan han hört en enda låt...
#1 - - Anonym:

Word. Denna blogg har öppnat ögonen för mig i frågan :)

Till top