Bangkok

Resa / Permalink / 1
Efter ett snabbstopp i KL kom jag till Bangkok idag där jag ska stanna några dar. Som vanligt hamnade jag på Ruamchitt där jag bott de typ senaste 10 åren(!). Men vadå, det är ett kanonläge, det är billigt, de har nyrenoverade rum, de har fri wifi och de har ett bra pool på taket. Där ska jag ligga och pressa de sista dagarna och även läsa några böcker som jag ska skriva recensioner på.
Det var även på Ruamchitt jag träffade Wee, men hon är och jobbar i Sydkorea nu så tyvärr missar jag henne denna resa.
Men livet är ju inte bara poolhäng utan jag har en massa saker att fixa de här dagarna. Jag kom på eftermiddagen men har redan klarat av att både gå till tandläkaren (ska tillbaka imorrn) och ta mått hos skräddaren till en ny sommargarderob. Har en del annat också att fixa, exempelvis kommer det ett kul resereportage framöver.
Som vanligt byggs det väldigt mycket nytt här på Sukhumvit (gatan/området jag bor i). Tre av de ställen jag skulle besöka var borta (varav gamla tandläkaren var en), vilket medförde en del ändrade planer. Det var dock inget som inte en Singha (dom hade inte Chang) och en Penang Kai kunde råda bot på.
Men den stora chocken kom när jag gick förbi min favoritkrog Soi 13. Där hade dom byggt nån ny restaurang - katastrof! Dock var det dagtid och Soi 13 är öppet på natten, så kanske kommer det gå att hänga där ändå. Ska snart ner och kolla...
Såhär (ovan) ser det ut nu. En tröst var dock att när jag packade upp hittade en extra dosa snus i ryggsäcken! Jag hade ställt in mig på att snåla med prillorna de sista dagarna, men det behövs alltså inte nu. Chok dee khap!
#1 - - Marike Ahlgren:

chok dee kha! /bangkokbo

Till top