På skiva: Sanna Hogman

På skiva / Permalink / 0
Sanna Hogman
"Medan tid är ska vi ro"
Troglodyt

Vindar och vidder, berg och hav. Gitarr, flöjt, stråkar och slagverk. Folkmusikton i rösten. Det är vad som möter lyssnaren när man sätter på Västervikstjejen Sanna Hogmans andra album. Att det blev just vispop hon ägnar sig åt är kanske inte så konstigt eftersom hon kommer från Sveriges främsta visstad och dessutom har en syster som spelar i Abalone Dots. Har hon inte redan spelat på stans visfestival lär det säkert komma en förfrågan inom kort.
Själv är jag inte särskilt förtjust i denna typ av visa, som har tydliga inslag av pop och folkmusik och drar tankarna till exempelvis Sofia Karlsson och Melissa Horn. Det puttrar fram i långsamt mak och är så snällt och präktigt att man nästan storknar, med intetsägande floskeltexter och en ljudbild som möjligen tilltalar folk med intresse för new age men som inte går hem hos oss som vill ha visa med stuns, finess och intelligens. Och har man med textrader om att "leka tafatt" är man automatiskt diskvalificerad i min bok.
Däremot är jag övertygad om att det finns många andra som säkert uppskattar Hogmans mjuka toner när de går och pysslar vid sommarstugan i Loftahammar.

2/5
Till top