Nytt på DVD

Film / Permalink / 0
The Purge: Anarchy

Originalet "The Purge" med Ethan Hawke i huvudrollen hade en intressant premiss som gick ut på att USA i framtiden kommer tillåta folk att slå ihjäl varandra en dag per år för att hålla nere brottsligheten. Sen blev det dessvärre i slutändan en riktig skräprulle.
Uppföljaren bygger på samma grundidé, men denna gång har man problematiserat hela konceptet genom att ta in olika infallsvinklar. Där ettan bara handlade om en familj som var inlåsta i ett hus har man nu man nu utforskat vad som händer därute på stan under den där blodiga natten.
Ett par har en trasig bil som gör att de inte kan ta sig hem. En annan man är ute på ett privat hämnduppdrag. Samhällets överklass tar tillfället i akt att tillfredsställa sina mest morbida begär och det finns även en motståndsrörelse som vill stoppa hela tanken med "The purge" eftersom det är de fattiga som drabbas.
Återigen finns det många intressanta infallsvinklar som borde få tittaren att reflektera kring viktiga samhällsfrågor, men återigen slutar det mest i en massa pang-pang, vilket är synd.
Men det riktigt oroande är att de flaggar för att det förmodligen kommer en trea om ett år.

2/5
Till top