På skiva: Asha Ali

På skiva / Permalink / 0
Asha Ali
"Loud and out of place"
Hybris

När Asha Ali dök upp 2005 satte hajpmaskineriet igång och av bara farten blev debutalbumet, som kom året efter, nominerat till olika priser och hyllat av recensenter. Den Etiopienfödda sångerskan var precis vad som efterfrågades vid tillfället. Hon såg cool ut, hade ett coolt namn och musiken var helt okej den också.
Precis som det brukar vara med hajper blev även Alis ganska kortvarig. Bara ett år senare var hon redan bortglömd. 2009 upprepade sig historien när uppföljaren "Hurricane" gavs ut. Återigen brann Ali snabbt och intensivt för att sedan åter falla i mer eller mindre glömska. Och nu är det alltså dags igen.
Kanske är Asha Ali bättre som koncept än som verklig artist? Jag tillhör dem som såg fram mot hennes tredje album, och tycker det vore synd om historien skulle upprepa sig en tredje gång. Men tyvärr är risken överhängande. Ali är för luddig i kanterna och låtarna inte bara spretar, de är även för svaga. Hennes soul har bytts mot elektronik, tempot är neddraget och uttrycket för otydligt. Dagens Asha Ali stavas snarare Seinabo Sey.

2/5
Till top