På skiva: David Guetta

På skiva / Permalink / 0
David Guetta
"Listen"
Parlophone/Warner

Det är alltid lite vanskligt att recensera Dj:s, house, EDM och annat dunka-dunka eftersom det huvudsakligen är musik att dansa till och inte sitta och lyssna koncentrerat ett helt album på. Det är något helt annat att stå på ett stort fält mitt i natten inklämd bland tusentals andra och titta på en storslagen ljusshow medan basen pumpar i magen mot att lyssna lite förstrött på samma musik på Spotify på datorn.
Nu är David Guetta ändå ganska poppig i sitt låtskrivande. Visst, beatsen dunkar på men låtarna är melodiösa och i sin grund ganska traditionella. Det finns andra i hans genre som är betydligt mer våghalsiga och experimentella, men kanske inte lika lättillgängliga. Flera av spåren har redan blivit hits och ytterligare ett gäng lär följa.
Fransmannen själv menar att hans sjätte album visar på en tydlig utveckling, men personligen tycker jag han har säkerhetsbältet på. Här finns en radda gästartister, bland annat Nicki Minaj, Elliphant, Avicii och John Legend, och det finns ganska stor spridning på stilarna. Ändå låter förvånansvärt många av låtarna tråkiga och fantasilösa.

2/5
Till top