På skiva: Little Jinder

På skiva / Permalink / 0
Little Jinder
"Little Jinder"
Warner

Visst går det att ta sängvägen till toppen. Som 18-åring spelade Josephine "Little" Jinder (ja, hon är dotter till Åsa Jinder) in EP:n "Polyhedron" i sin säng och sen tog musikkarriären fart. 2009 kom "Youth blood" som ledde till både nationell och internationell uppmärksamhet, turnéer och musikaliska samarbeten.
Nu, några år och diverse musiksläpp senare, växlar Little Jinder spår och prövar nya marker. Musikaliskt finns grunden fortfarande i någon slags elektronisk pop, men de tidiga klubbinfluenserna är borta och istället har hon tonat ned, skalat av och softat till hela anrättningen. Den stora förändringen är dock att hon numera sjunger på svenska, och anledningen till det är att hon tyckte det fanns så många andra som gjorde samma sak bättre på engelska, men att hon på svenska blir mer unik i sitt uttryck.
Fiona (från Rebecca & Fiona) är en av gästerna på denna nattradiovänliga skiva, som jag tycker är ett steg i helt rätt riktning för Little Jinder. Men hon är inte riktigt framme än, musiken har svårt att lyfta och bli mer än bara småtrevlig och mysig.

3/5
Till top