Vintur i Melbourne

Resa / Permalink / 0
Hade ju egentligen tänkt att åka på en vintur till Yarra Valley idag men skippade det eftersom vädret varit lite opålitligt de senaste dagarna. Så jag gjorde en egen liten vinprovning istället i centrala Melbourne.
Första stället var nere på Federation Square där jag käkade en härligt salt och stark salamipizza. Till det blev det en Chardonnay. En helt okej öppning.
Gick över vattnet och kollade in hela Southbank denna gång. Hade tänkt att ta andra stoppet där, men det var rätt dött, så jag sökte mig istället tillbaka till stan och hamnade på City Square.
Där blev det efterrätt och en Pinot Grigio (dvs Pinot Gris). Lättdrucken fast kanske lite tråkig, men ändå god.
Tredje stället var en vinbar precis utanför mitt hotell. Där blev det återigen en Chardonnay. Lätt men ändå smakrik.
Egentligen hade jag tänkt att gå till en italiensk restaurang som verkade bra, men det var proppat (så förmodligen är det ett bra ställe) så jag hamnade återigen i min kroggränd. Där blev det en Riesling. Jag har alltid tyckt att Riesling är ett ganska sött och osofistikerat vin, men på senare tid har jag druckit en hel del riktigt goda Riesling så det kanske är dags att omvärdera uppfattningen.
Däremot kommer jag inte att omvärdera min syn på den australiensiska krogkulturen. Den är helt enkelt usel. Jag har ju tidigare nämnt att de stänger tidigt osv. Låt mig också få tillägga att det ofta kostar att betala med kort samt att de vägrar splitta notan. Många ställen har det till och med utskrivet på menyn eller på en lapp vid kassan. Inget annat än katastrof, sa Bill. Katastrof var ordet, sa Bull.
Men imorrn bär det av till muslimska Malaysia, där är det inga problem att få tag i alkohol efter midnatt!
Till top